Банкоматні шахраї крастимуть гроші з карток по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкоматні шахраї крастимуть гроші з карток по-новому

Кримінал
5166
Знімаєте гроші з банкомата? Будьте обережні! На вас можуть чатувати кіберзлочинці. Вони крадуть гроші і замітають за собою сліди. Шахраї збагачуються за допомогою скімерів.
Це майже непомітні пристрої, котрі відслідковують ПІН-коди клієнтів та списують із магнітної стрічки конфіденційну інформацію про картку. Перші такі з'явилися в Україні ще у 2007-му.
З початку цього року правоохоронці уже виявили 26 приладів-грабіжників. Банки намагаються якнайшвидше попередити клієнтів про можливе зазіхання на їх капітал.
Олеся Данильченко, керівник форуму безпеки операцій з платіжними картками:
"Банки знают о тех случаях, которые есть. Обмен осуществляется в режиме реального времени. То есть, каждый банк, выявив у себя какую-то угрозу, сразу же размещает сообщение, которое получают остальные участники обмена. Они могут оперативно отреагировать, выполнив превентивные меры по блокировке".
Аби не впійматися на гачок до махінаторів, банки радять уважно оглядати банкомати. Помітили щось підозріле - повідомте правоохоронцям. А ще - необхідно телефонувати на гарячу лінію фінустанови, в якій обслуговуєтесь.
Усі номери можна знайти безпосередньо на терміналі. Щоправда, викрити шахраїв - досить важко. Навіть фахівці не можуть точно скласти портрет кіберзлочинця.
Леонід Тимченко, заступник начальника управління МВС України:
"Это далеко не обязательно студент политехнического университета. В большинстве случаев это так... но всё же. Нет ни возрастного ценза. Нет ни разницы между тем, мужчина это или женщина. Нет разницы ни в расовой принадлежности. Ни в национальной".
Ще один вид грабіжництва - списання коштів з банківського рахунку. Шахраї за допомогою спеціальної програми перераховують гроші на інший ресурс.
Аби не стати жертвою кіберзлочинців, необхідно постійно перевіряти свій баланс. І писати заяви до міліції, навіть якщо зникло кілька гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас