Німеччина виділила 100 тис. євро на ліквідацію радянських боєприпасів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина виділила 100 тис. євро на ліквідацію радянських боєприпасів в Україні

187
Німеччина виділяє 100 тис. євро на програму НАТО з ліквідації старих радянських озброєнь і боєприпасів в Україні. Відповідна домовленість підписана в середу, 30 травня, в Брюсселі постійним представником ФРН при Північноатлантичному альянсі. Про це повідомив уповноважений федерального уряду з питань роззброєння Рольф Нікель, передає Deutsche Welle.
За словами Нікеля, демонтаж старих радянських боєприпасів в Україні здійснюється представниками НАТО. Німецький представник зазначив, що для уникнення небажаного використання, ці озброєння підлягають саме ліквідації, а не складування в Україні. Нікель зазначив, що кожен євро, вкладений в ліквідацію небезпечної зброї - хороша інвестиція.
Уповноважений уряду ФРН з питань роззброєння також повідомив, що в 2011 - 2014 рр. НАТО запланувала ліквідувати на Україні 75 тис. т. боєприпасів, 360 тис. одиниць стрілецької зброї і 3 млн протипіхотних мін. У 2005 - 2011 рр. під керівництвом фахівців із США в Україні вже знищено 15 тис. т. боєприпасів, 400 тис. одиниць дрібної стрілецької зброї та 1000 переносних зенітно-ракетних комплексів, йдеться в повідомленні Рольфа Нікеля. Фінансова частка Німеччини в цьому проекті склала 50 тис. євро.
Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що НАТО в рамках програми "Партнерство заради миру" виділить Україні близько 25 млн євро на утилізацію старої зброї і боєприпасів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас