ЄІБ: Греція залишиться в єврозоні і з часом вирішить проблеми економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ: Греція залишиться в єврозоні і з часом вирішить проблеми економіки

Казна та Політика
728
Греція збереже за собою членство в Євросоюзі і не вийде з єврозони, а з часом країна зможе впоратися і зі значними проблемами економіки, звичайно, не без підтримки ЄС, вважає глава Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), державної фінансово-кредитної установи Євросоюзу, Вернер Хойер.
"Я сподіваюся, що майбутні вибори прокладуть шлях до вирішення проблем Греції. Звичайно, їх втілення забере чимало часу. Занадто багато людей вважають, що грецьку справу програно. Я думаю, що це велика помилка - країна залишиться і в ЄС, і єврозоні. Греція буде мати можливість вирішити величезні проблеми, що стоять перед нею. Сприяти цьому може триваюча підтримка Євросоюзу, звичайно, якщо самі громадяни Греції захочуть цього", - сказав Хойер журналістам в кулуарах конференції "Місія - зростання" в Брюсселі.
Спекуляції про вихід Греції з єврозони посилилися в травні, коли після парламентських виборів Афінам так і не вдалося сформувати уряд у зв'язку з розбіжностями політиків з питання необхідності жорстких заходів економії, які країна зобов'язується виконувати в обмін на фіндопомогу від МВФ і ЄС. Зараз країною керує тимчасовий "службовий" уряд з обмеженими повноваженнями. Нові вибори відбудуться 17 червня.
Один з кредиторів країни - Міжнародний валютний фонд - заявив про припинення контактів з владою Греції як мінімум до нових виборів. Країна не зможе фінансувати свій масштабний держборг без фіндопомоги від ЄС і МВФ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас