Вперше за 9 років в Україні зменшиться міжбанківська комісія по картах Visa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше за 9 років в Україні зменшиться міжбанківська комісія по картах Visa

1551
З червня знижується міжбанківська комісія interchange по картах Visa - це комісія, яку банк-емітент карти платить банку власнику банкомата за надання готівкових клієнту. Про це в ексклюзивному коментарі FINANCE.UA повідомила директор Департаменту розвитку карткового бізнесу VAB Банку Юлія Морозова.
За її словами, платіжні системи періодично переглядають тарифи для того, щоб адаптувати їх під умови конкретного ринку і сприяти його розвитку в напрямку, пріоритетному для даного регіону. В останній раз міжбанківські комісії були переглянуті в 2003 році і встановлені платіжними системами спільно з українськими банками на тому рівні, який дозволив банкам розвивати мережі банкоматів і отримувати прибуток від обслуговування своїх і чужих клієнтів.
"Зниження тарифів може опосередковано сприяти зростанню обсягів безготівкових розрахунків. Якщо банки-емітенти підуть назустріч своїм клієнтам і знизять тарифи на зняття готівки, то здешевлення операцій з переведення в готівку коштів призведе до здешевлення використання карти в цілому, що сприятиме зростанню зацікавленості клієнтів в більш активному використанні цього платіжного засобу як такого - і для зняття готівки, і для розрахунків у торгово-сервісній мережі", - зазначила Морозова.
На даний момент складність прийняття ринком якогось уніфікованого швидкого рішення полягає в тому, що, як правило, комісії встановлюються емітентом на той чи інший картковий продукт в цілому, а не окремо для карт кожної МПС. Тим більше для карткових продуктів масового сегмента емітенти найчастіше випускають карти обох міжнародних платіжних систем, щоб надати споживачу більший вибір у формуванні особистих переваг по платіжній карті. У будь-якому випадку це позитивний сигнал для ринку, який повинен стимулювати банки до більшої взаємодії в питаннях вибудовування ефективної політики просування культури використання платіжних карт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас