Російські ревізори відвідають ще два українські сирзаводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські ревізори відвідають ще два українські сирзаводи

Аграрний ринок
160
Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини має намір перевірити ще два українські сирзаводи - ТОВ "Лозівський молочний завод" та ПП "Рось" філії "Охтирський сирокомбінат"
Про це УНІАН повідомили в прес-службі відомства.
"Проведена документарна перевірка ТОВ "Лозівський молочний завод", ПП. "Рось" філії "Охтирський сирокомбінат" і в даний час планується проведення інспектування цих підприємств", - йдеться в повідомленні.
Крім того, розглядається питання про визнання результатів досліджень, отриманих лабораторіями України та можливості їх використання для оцінки якості та безпеки сирів.
Росспоживнагляд повідомляє, що в період з 10 по 28 травня для проведення експертизи надано 55 зразків сирів виробництва чотирьох підприємств України (ПП КФ "Прометей", АТ "Пирятинський сирзавод", ТОВ "Гадячсир", ПАТ "Дубномолоко").
Повністю завершені дослідження 32 зразків. На три партії сиру видані експертні висновки про невідповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам. Дана продукція не допущена до реалізації населенню.
Триває дослідження ще 23 зразків.
8 лютого 2012 року Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств - ПП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлена велика кількість пальмової олії.
У Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.
Пізніше російська сторона заборонила ще 4 українським підприємствам поставляти сир на територію Росії. У цей список потрапили Баштанський і Лозівський сирзаводи, "Бель Шостка Україна" та Хмельницька маслосирбаза.
3 квітня за результатами переговорів міністра економічного розвитку і торгівлі України Петра Порошенка з головою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком було заявлено, що обмеження на імпорт твердих і напівтвердих сирів українського виробництва з боку РФ будуть зняті після відпрацювання зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки ТОВ "Гадячсир".
10 квітня фахівці Росспоживнагляду прибули в Україну для перевірки, зокрема, Пирятинського сирзаводу та ПП КФ "Прометей".
17 квітня на брифінгу в Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України П. Порошенко повідомив, що три з семи українських заводів відновлюють поставки сиру в Росію. За його словами, мова йде про НП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), які пройшли перевірку Росспоживнагляду.
18 травня прес-секретар Росспоживнагляду Любов Воропаєва повідомила УНІАН, що чотири українські сирзаводи пройшли лабораторний контроль і відновлюють поставки в Росію. "За результатами лабораторного контролю зразків сиру Росспоживнагляд дозволив чотирьом українським заводам повернутися на російський ринок. Йдеться про продукцію "Пирятинський сирзавод", "Дубномолоко", "Гадячсир" і "Прометей", - сказала Воропаєва.
23 травня Надзвичайний і Повноважний посол України в Росії Володимир Єльченко повідомив, що перша партія українських сирів перетнула українсько-російський кордон після одержання дозволу відновити постачання в Росію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас