Греція виділила 18 млрд євро 4 найбільшим банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція виділила 18 млрд євро 4 найбільшим банкам

Казна та Політика
518
Грецький стабфонд розподілив 18 млрд євро між чотирма найбільшими банками країни, щоб вони змогли знову отримати доступ до системи кредитування Європейського центрального банку (ЄЦБ), пише The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Грецькому фонді фінансової стабільності (Hellenic Financial Stability Fund, HFSF).
Вливання в банки допоможуть їм покрити збитки, зазнані в результаті реструктуризації держборгу Греції на 200 млрд євро в березні цього року.
Кошти в формі бондів, випущених тимчасовим загальноєвропейським стабфондом ЄФФС, були направлені в National Bank (6,9 млдр євро), Alpha (1,9 млрд євро), Eurobank (4,2 млрд євро) і Piraeus Bank (5 млрд євро). На частку цих кредитних організацій припадає близько 80% активів банківської системи Греції.
Всі чотири провідні грецькі банки опублікують звітність за I квартал 2012 року на цьому тижні, що дозволить краще оцінити їх фінансову стійкість.
HFSF був створений для розподілу коштів, одержуваних Грецією в рамках міжнародних програм допомоги, між компаніями фінансового сектора. На даний момент до фонду передані близько 25 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас