Тігіпко: В Україні існують проблеми з соціальними виплатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: В Україні існують проблеми з соціальними виплатами

Казна та Політика
1279
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко визнав, що соціальні виплати даються уряду нелегко. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.
"Все це дається дуже нелегко. На нас впливає і ситуація, яку ми отримали. Важкі проблеми. Маючи дефіцит бюджету 15% і 30 млрд грн дефіциту Пенсійного фонду, говорити про підвищення (пенсій, зарплат - Ред.) дуже важко", - сказав він і пояснив, які процеси ускладнюють зростання української економіки.
"З одного боку - Європа, яка практично знаходиться в рецесії. Її економіка не зростає, а падає в цілому, а це основний наш ринок збуту. Крім того, зараз знизили прогнози для Росії, а це другий наш ринок збуту", - резюмував С.Тігіпко. Він також підтримав тезу Президента про те, що міністрам, які гальмують реформи - не місце в нинішньому уряді.
"Я вважаю, що тут президент абсолютно правий. Затримка реформ в будь-яких напрямках мені здається практично неможливою", - зазначив він і одночасно похвалився, що програма соціального блоку уряду майже виконана.
"Що стосується нашого блоку, то для нас, безумовно, важливі ініціативи. Ми координуємо роботу по 13 напрямах. Виділено гроші на 10 ініціатив - залишилося 3", - резюмував він.
Нагадаємо, раніше Тігіпко вже озвучував три невиконані питання. Зокрема, це підготовка соціальних працівників, переведення дітей-сиріт на сімейні форми виховання та внесення змін до законодавства у сфері зайнятості.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас