Британці витратять понад 800 мільйонів фунтів на святкування ювілею Єлизавети ІІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці витратять понад 800 мільйонів фунтів на святкування ювілею Єлизавети ІІ

Казна та Політика
110
Жителі Великобританії витратять більше 800 мільйонів фунтів стерлінгів на святкування "діамантового" ювілею королеви Єлизавети II і влаштують 9500 вуличних вечірок на честь цієї події - удвічі більше, ніж на честь торішнього королівського весілля принца Вільяма.
Популярний британський інтернет-портал, присвячений фінансовим послугам і споживчим витратам, moneysupermarket.com провів дослідження, відповідно до якого жителі країни готові витратити понад 800 мільйонів фунтів на різні товари з ювілейною символікою, а також на їжу і напої для святкування 60-річчя царювання Єлизавети II. В середньому кожен з тих, хто збирається відзначати цю подію, готовий витратити близько 40 фунтів.
Святкування "діамантового" ювілею триватимуть у Великобританії чотири дні - з 2 по 5 червня. Раніше економісти висловлювали побоювання, що "довгий вікенд" негативно позначиться на і без того проблемній ситуації з економічним зростанням в країні, яке знову увійшло в негативну зону. Тим не менш, британці готові відзначити річницю царювання Єлизавети з удвічі більшим розмахом, ніж весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон в минулому році.
Асоціація місцевого самоврядування Великобританії повідомила, що всього подано близько 9,5 тисячі заявок на закриття вулиць для проведення святкових заходів в різних населених пунктах країни. Вуличні вечірки зазвичай влаштовуються в складчину жителями однієї або кількох сусідніх вулиць на честь великих національних подій, насамперед пов'язаних з монархією.
Тим часом, опитування, проведене напередодні ювілею британською компанією YouGov, показало, що жителі Англії проявляють набагато більше ентузіазму в святкуванні королівської річниці, ніж населення Шотландії, де цього тижня стартувала кампанія на підтримку незалежності регіону.
Приблизно 80% жителів Англії відповіли, що королева допомагає їм пишатися тим, що вони англійці. Серед шотландців королева як предмет національної гордості популярна майже вдвічі менше - лише 41% опитаних розглядають її в цьому ключі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас