Жителі єврозони хочуть зберегти єдину валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі єврозони хочуть зберегти єдину валюту

Валюта
633
Більшість європейців від Німеччини до Греції проголосували б за збереження євро, якщо б відбувся подібний референдум завтра, свідчить опитування, проведене серед країн, що знаходяться в центрі боргової кризи єврозони.
Шість із 10 респондентів з Греції, Німеччини, Франції, Італії та Іспанії повідомили, що вони б вважали за краще залишитися в єврозоні. Приблизно стільки ж респондентів опитування Ipsos виступили за проведення референдуму.
Найбільшу підтримку єдиній валюті надали греки, які, в свою чергу, знаходяться за крок від виходу з блоку. Три чверті опитаних сказали, що підтримали б євро.
У Німеччині та Італії євро, в той же час, не отримав такої впевненої підтримки. В обох випадках, лише 57 відсотків висловилися за збереження валюти.
"Незважаючи на метушню та суперечки між цими ключовими країнами, можна поки зробити висновок, що їхні мешканці хочуть залишити євро", - сказав Джон Райт, старший віце-президент міжнародного відділу Ipsos зі зв'язків з громадськістю.
"Вважаю, це позитивний сигнал щодо самого євро. Люди поки ще не готові відмовитися від валюти".
Найбільше респондентів, які виступили за референдум щодо євро, виявилося в Німеччині - 7 з 10.
Тим не менше, близько 10 відсотків опитаних в більшості країн не змогли визначити свої переваги.
Міністри країн Євросоюзу тепер відкрито говорять про ймовірність виходу Греції з блоку, розробляючи план дій в екстреній ситуації.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас