Президент підписав закон про введення плаваючої ставки акцизу на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про введення плаваючої ставки акцизу на нафтопродукти

Енергетика
294
Президент України Віктор Янукович підписав закон про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів.
Згідно з документом, поточні ставки акцизного податку приймаються в якості базових на період до кінця 2012 року.
При цьому до базової ставки кожну декаду буде додаватися або відніматися (в залежності від середньої вартості нафти Brent (DTD) на біржі ICE за попередню декаду) коректуюча сума, яка не може перевищувати 50% базової ставки.
Відповідно до закону, при середній біржовій ціні нафти нижче $105/барель до базової ставки буде додаватися коректуюча сума, що розраховується як різниця між $105 і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар США-євро" за відповідну декаду і кількості барелів на тонні - 7,62). Тобто, в цьому випадку акцизний податок буде збільшений.
При середній біржовій ціні нафти в межах $105-125/барель коректування базової ставки проводитися не буде.
При середній біржовій ціні нафти вище $125/баррель від базової ставки буде відніматися коректуюча сума, що розраховується як різниця між $125 і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар США-євро" за відповідну декаду і кількості барелів на тонні - 7,62 ). Тобто, в цьому випадку акцизний податок буде знижений.
Згідно з документом, ставки акцизного податку на бензини авіаційні, паливо для реактивних двигунів та скраплений газ коректуванню не підлягають.
Центральний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики в нафтогазовому комплексі, повинен публікувати значення коректуючої суми та середньої ціни одного бареля нафти Brent (DTD), що склалася на біржі ICE в попередній декаді, не пізніше 13:00 першого дня поточної декади.
Як повідомлялося, Верховна Рада 15 травня ухвалила закон про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів.
За відповідний законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України (№10379) проголосували 247 народних депутата з 321, зареєстрованого в залі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас