Сирія підрахувала збитки від міжнародних санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сирія підрахувала збитки від міжнародних санкцій

Казна та Політика
166
Збитки від міжнародних санкцій відносно Сирії склали чотири мільярди доларів. Про це, як повідомляє SANA, заявив 23 травня міністр нафти країни Суфіан Алау (Sufian Allaw). Він також додав, що санкції привели до масової нестачі побутового газу, а також товарів першої необхідності.
Міністр повідомив, що дефіцит газу та палива, викликаний міжнародними санкціями, привів до стрибка цін на них. Сирійці шикуються в довгі черги по всій країні для купівлі цих товарів. Видобуток газу покриває лише половину попиту, додає агентство.
Посол США в Дамаску Роберт Форд (Robert Ford) заперечує, що складна економічна ситуація в Сирії стала наслідком санкцій відносно держави. На сторінці американського посольства в Facebook він написав, що каральні заходи не були спеціально спрямовані проти імпорту нафти і дизельного палива, оскільки всім відомо, що це основне джерело доходу сирійців. Форд зазначив, що брак пального викликаний надмірним його використанням для військової техніки в боях проти повстанців. Він уточнив, що якщо президент Сирії Башар Асад скоротить військові витрати, то паливо стане більш доступним для громадян країни.
В даний час відносно режиму Асада діють санкції Євросоюзу, США і Ліги арабських держав. Американська влада заблокувала доступ деяких сирійських компаній і чиновників до своєї фінансової системи. ЄС ввів заборону на експорт сировини, що призвело до зниження нафтовидобутку в Сирії.
Тим часом Сирія шукає нових партнерів серед держав, які не приєдналися до санкцій. Суфіан Алау заявив про те, що у вівторок в порту Сирії причалив венесуельський танкер з 35 тисячами тонн палива. Зараз ведуться переговори з Росією про підписання довгострокового контракту на постачання газу і палива до Сирії. Алау уточнив, що його держава має кілька контрактів, виконання яких забезпечить країну газом до кінця 2012 року. Однак контрагенти не виконують своїх зобов'язань через санкції. Влада також намагається налагодити імпорт природного газу з Алжиру та Ірану.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас