Українські індекси в четвер вранці йдуть за негативною динамікою, що намітилася днем раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в четвер вранці йдуть за негативною динамікою, що намітилася днем раніше

Фондовий ринок
72
Фондовий ринок України відкрив торговельну сесію четверга продовженням негативної динаміки, що намітилася днем раніше: індекс "Української біржі" (УБ) у перші хвилини торгів знизився на 0,5% - до 1074,89 пункту, індекс ПФТС - на 0,15 %, до 430,8 пункту.
На УБ в зниженні лідирують акції "Центренерго", що втратили за п'ять хвилин торгів 3,46% вартості. Значно знизилися також папери Укрсоцбанку (-1,53%) і "Мотор Січі" (-1,06%).
У лідерах зниження на ПФТС були акції Алчевського меткомбінату (-1,43%) і Райффайзен Банку Аваль (-1,33%).
Як вважає керівник відділу підтримки клієнтів інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитро Макаренко, на ринку не вщухають побоювання щодо боргових проблем єврозони.
"Інвестори не вірять, що лідери ЄС можуть виробити ефективну стратегію з порятунку Греції та інших периферійних країн", - зазначив він, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію на ринку.
Аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин не відкидає короткострокового зростання українських індексів вранці в четвер після значної просадки днем раніше. Разом з тим, навряд чи покупцям вдасться переломити тенденцію, тому за підсумками дня очікується чергове зниження індикаторів, додав він.
Більш оптимістичних прогнозів дотримується аналітик ІГ "Сортіс" Олександр Філонов, який очікує повернення індексу УБ до рівня 1100 пунктів.
"Приводом для технічного відскоку може послужити закриття зростанням торгів в США в середу", - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас