Експерт: Доля греків у їхніх власних руках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Доля греків у їхніх власних руках

Казна та Політика
437
Греції доведеться дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо скорочення держвидатків, якщо вона хоче залишитися в складі зони євро, попереджає член правління ЄЦБ Йорг Асмуссен. В інтерв'ю Handelsblatt він висловлює свою думку про вплив підсумків президентських виборів в Греції і Франції на майбутнє валютного союзу, пише "РБК daily".
"Результати виборів у Франції і в Греції необхідно чітко відрізняти один від одного. Німеччина і Франція є ядром валютного союзу, тому ми зацікавлені в економічно сильній Франції та ефективності осі Берлін - Париж. У мене немає сумнівів в тому, що новий французький уряд буде діяти саме в цьому дусі", - говорить він.
"Можу припустити, що Франція стане виконувати положення фіскального пакту в тому вигляді, в якому він був схвалений. Крім того, я виходжу з того, що новий уряд дотримається обіцянки зменшити в майбутньому році рівень дефіциту держбюджету знову нижче 3%. Виконання подібних політичних зобов'язань є передумовою того, що довіра фінансових ринків до зони євро в цілому знову зросте", - зазначив член правління ЄЦБ.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас