Суд Великобританії постановив заарештувати майно екс-власника Snoras Антонова на 492 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Великобританії постановив заарештувати майно екс-власника Snoras Антонова на 492 млн євро

955
Суд Великобританії постановив заарештувати майно колишнього найбільшого акціонера націоналізованого литовського банку Snoras Володимира Антонова на суму до 492 млн євро.
Як зазначається в постанові Комерційного суду Англії і Верхнього Уеллса Queen's Bench від 18 травня, копією якої володіє BNS, арешту підлягає нерухоме майно, цінні папери, кошти, що знаходяться на банківських рахунках, та інше довірена банкам майно, що безпосередньо та опосередковано належить Антонову. Суд ухвалив відповідне рішення за позовом адміністратора з банкрутства Snoras.
Постанова суду схвалена без сповіщення Антонова, вона може бути оскаржена в установленому у Великобританії порядку при завчасному інформуванні юристів Snoras.
Згідно з документом, суд постановив заарештувати три нерухомі об'єкти у Великобританії, а також по одному об'єкту в Юрмалі та Лімасолі, акції та цінні папери британських Conversgroup Holding, Convers Sports Initiatives, Pensions Bank, що належать Антонову, і компаній, зареєстрованих ще в 21 країні.
Також арешту підлягають 19 рахунків у банках України, Швейцарії, Латвії, Австрії і Великобританії.
Протягом семи днів Антонов повинен проінформувати юристів Snoras про все наявне майно, вартість якого перевищує 10 тис. євро, а потім протягом 14 днів офіційно підтвердити, що надана інформація відповідає дійсності.
Суд дозволив Антонову протягом тижня витрачати до 5 тис. євро на поточні витрати і "розумну" суму коштів на юридичні послуги. До того, як витратити кошти, Антонов повинен інформувати юристів Snoras про джерело їх отримання. Постанова суду також не забороняє Антонову виконувати бізнес-операції.
Як повідомлялося раніше, справа про банкрутство націоналізованого в листопаді 2011 року банку Snoras була порушена 7 грудня, рішення суду про банкрутство вступило в силу 20 грудня. Сума вимог кредиторів Snoras, включена до реєстру за рішенням суду, становить 6,523 млрд літів (близько 1,89 млрд євро).
Власники облігацій і ощадних сертифікатів банку Snoras в квітні подали позов до суду з вимогою відшкодувати завдані їм збитки на суму 22 млн літів (близько 6,4 млн євро).
Повідомлялося також, що колишні акціонери банку Антонов і Раймондас Баранаускас визнані підозрюваними в розкраданнях майна у великих розмірах, підробці документів, Баранаускас - також у веденні "чорної" бухгалтерії, зловживанні службовим становищем.
Справу про екстрадицію Баранаускаса та Антонова лондонський суд розглядає з кінця листопада 2011 року, самі підозрювані виступають проти їх передачі Литві. Вестмінстерський мировий суд у Лондоні ухвалив рішення продовжити у червні розгляд справи про передачу Литві Антонова і Баранаускаса.
Антонов володів 68,1% акцій Snoras, Баранаускас - 25,31%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас