В Бельгії відбудеться суд над Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Бельгії відбудеться суд над Саакашвілі

1926
До жовтневих виборів до парламенту Грузії в Бельгії відбудеться судовий процес проти президента Грузії Михайла Саакашвілі, який готується з ініціативи політемігранта Мераба Блададзе, члена керівництва грузинського "Руху опору".
"Бельгійські адвокати упевнені, що виграємо процес", - заявив Мераб Блададзе, передає Взгляд.ру.
"Звинувачуємо Саакашвілі в злочинах проти людства, в тому числі в розгромі акцій опозиції 7 листопада 2007 року і 26 травня 2011 року, фальсифікації виборів президента в 2008 році, розстріл молодих осіб, тортури ув'язнених, репресії проти опозиції", - сказав він.
"Саакашвілі можуть оголосити персоною нон-ґрата, тоді він не зможе відвідувати штаб-квартири НАТО і Євросоюзу. Повинні показати всьому світу реальне обличчя Саакашвілі і його влади. У Грузії 93 політв'язні, 19 з них визнані в'язнями совісті", - сказав Мераб Блададзе.
Зазначимо, що акції вихідців з Грузії проти політики Саакашвілі проходять вже не перший рік. Так, у 2007 році Мераб Блададзе організував мітинг перед посольством США в Брюсселі. Його учасники тримали плакати "Грузія без Саакашвілі", "В НАТО повинна бути демократія" і "Росія і Грузія - друзі навіки". "Ми маємо намір висловити протест проти політики нинішнього президента Саакашвілі, і проти його підтримки Сполученими Штатами. Підтримка Вашингтоном режиму Саакашвілі - це удар по хваленій американській демократії", - пояснював політемігрант.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас