Названо країну з найкращою якістю життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо країну з найкращою якістю життя

8211
Австралія, середня тривалість життя в якій становить 82 роки, посіла перше місце в рейтингу якості життя, розрахованому Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Середня тривалість життя в країні становить майже 82 роки, що на два роки вище, ніж в середньому по ОЕСР. Понад 72% людей в Австралії у віці від 15 до 64 років мають роботу, тоді як середній показник для ОЕСР становить 66%.
Австралія є єдиною країною "групи десяти", яка уникнула рецесії в 2009 році. У наступному фінансовому році, що починається 1 липня, уряд країни розраховує повернутися до бюджетного профіциту, передає Інтерфакс.
Бум інвестицій в гірничодобувний сектор країни підтримав зростання зайнятості в Австралії, завдяки чому безробіття перебуває нижче 5%, незважаючи на високий курс австралійського долара, що негативно позначається на виробничому секторі та туристичній сфері.
"Австралія демонструє виключно хороші результати в сфері добробуту, і це знайшло відображення в тому, що її показники по всіх напрямах, що враховується в Індексі кращого життя, були серед найкращих", - йдеться в повідомленні ОЕСР.
У першій десятці після Австралії йдуть Норвегія, США, Швеція, Данія, Канада, Швейцарія, Нідерланди, Нова Зеландія і Люксембург.
ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинені держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас