Білорусія зняла обмеження на імпорт українського пива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія зняла обмеження на імпорт українського пива

277
Білорусія зняла обмеження на імпорт українського пива. Як повідомляє сьогодні прес-служба білоруського уряду, це передбачено постановою ради міністрів від 17 травня 2012 р.
Даним документом визнається такою, що втратила чинність, постанова уряду від 21 грудня 2010 р. про ліцензування імпорту пива з України. Ввезення пива було обмежено в кінці 2010 р. після скарг білоруських пивоварів на демпінг. Імпорт українського пива був переведений на разові ліцензії з обов'язковим погодженням мінімальних цін, що сприяло скороченню обсягу його продажів в Білорусії.
Перший заступник прем'єр-міністра Білорусії Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко 3 травня за підсумками зустрічі в Мінську заявили, що Білорусь найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україна зніме введені раніше тимчасові обмеження на постачання білоруської м'ясо-молочної продукції. Нагадаємо, Україна з 1 березня ввела тимчасову заборону на ввезення м'ясних і молочних продуктів, висловивши сумніви в їх безпеці. 14 травня Держветфітослужба України дозволила дев'яти білоруським молокопереробним підприємствам поставки продукції на український ринок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас