КПУ: "Укрзалізницю" скоро приватизують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КПУ: "Укрзалізницю" скоро приватизують

685
Фракція Комуністичної партії у Верховній Раді вважає, що підвищення цін на залізничні квитки і скорочення кількості пасажирських поїздів пов'язане з намірами приватизувати "Укрзалізницю". Про це, виступаючи в Раді, сказав голова фракції КПУ Петро Симоненко.
"Не треба бути надто кмітливим, щоб зрозуміти: підвищення цін і скорочення рухомого пасажирського складу не має нічого спільного із захистом інтересів громадян, а викликано критичною недостатністю бюджетного фінансування... Більше того, питання, яке ми сьогодні піднімаємо, прямо пов'язане з черговою приватизаційною аферою, мова йде про підготовку приватизації "Укрзалізниці", - заявив він.
Симоненко звернув увагу, що з 27 травня в силу вступає новий графік руху поїздів, яким скасовується близько 30 напрямків, найбільш популярних серед громадян.
"Скасовано прямий поїзд "Луганськ-Львів". Тепер, щоб дістатися з Луганська до Львова, потрібно робити пересадку в Києві. Літні люди, сім'ї з дітьми змушені будуть перебувати на вокзалі додатково чотири години і потраплять до Львова тільки о пів на першу ночі, а не о 9 вечора, як раніше", - обурився депутат.
Крім того, лідер комуністів звернув увагу на скасування поїзда "Київ-Севастополь", в якому вартість місця в плацкарті становила лише 100 гривень, що, за словами Симоненка, було на 1/3 дешевше, ніж в інших поїздах.
КПУ наполягає на неприпустимості приватизації "Укрзалізниці" і закликає Раду схвалити закон про націоналізацію низки підприємств стратегічних галузей економіки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас