Рецесія в Іспанії продовжиться, ВВП скоротиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія в Іспанії продовжиться, ВВП скоротиться

Казна та Політика
122
Міністр економіки Італії Луїс де Гіндос заявив, що ймовірність продовження рецесії в країні у другому кварталі 2012 року досить висока.
Разом з тим, міністр підкреслив, що в цілому зараз банкам Іспанії фінансова допомога не потрібна, хоча Bankia, найбільш проблемному з іспанських фінансових установ, необхідно залучити 7-7,5 млрд євро додаткового капіталу.
Нагадаємо, у першому кварталі поточного року Іспанія формально вступила в рецесію, ставши восьмою за рахунком з країн єврозони. Тоді ВВП Іспанії знизився на 0,3%, в порівнянні в попереднім кварталом, а в річному вирахуванні економіка країни втратила 0,4%.
У квітні-червні поточного року міністр економіки очікує скорочення ВВП на 0,3%, в порівнянні з першим кварталом, підкресливши, що економічний спад є тимчасовим і незабаром він зміниться зростанням.
"Ми зараз закладаємо фундамент відновлення економіки. Майбутнє відновлення в Іспанії забезпечить відновлення зростання ВВП і зайнятості", - повідомив він.
Нагадаємо, на минулому тижні уряд країни змінив показник дефіциту бюджету в 2011 році до 8,9% ВВП після підвищених бюджетних дефіцитів в чотирьох регіонах країни. Разом з тим, перегляд не відіб'ється на планах країни щодо зниження бюджетного дефіциту до 5,3% ВВП в поточному році, повідомив він.
За словами Л. де Гіндоса, скорочення держвидатків є неминучим, воно необхідне для того, щоб знизити бюджетний дефіцит до прийнятного за загальноєвропейськими нормативами рівня (3% ВВП).
Банк Іспанії став різко втрачати позиції після вимушеної націоналізації Bankia, четвертого за розміром банку країни, яка відбулася на початку травня. Після виступу міністра економіки основний фондовий індекс Іспанії Ibex 35 став знижуватися, а прибутковість десятирічних держоблігацій зросла на 5 базисних пунктів, до 6,32%.
Як повідомлялося, нещодавно прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой повідомив, що влада країни не має наміру вдаватися до фінансової допомоги Євросоюзу для виходу з економічної кризи та стабілізації банківського сектора.
Минулого тижня міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгострокові рейтинги платоспроможності 16 іспанських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас