До червня ціни на бензин і дизпаливо знизяться на 30-60 коп/літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До червня ціни на бензин і дизпаливо знизяться на 30-60 коп/літр

Казна та Політика
674
Експертно-аналітична група (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної галузі очікує зниження в кінці травня - на початку червня роздрібних цін на бензини на 60 копійок/літр, на дизельне паливо на 30 копійок/літр. Про це сказано в повідомленні секретаріату експертно-аналітичної групи, пишуть Українські новини.
Таке зниження ціни на нафтопродукти може відбутися, якщо ціна нафти і світлих нафтопродуктів збережеться на нинішньому рівні і не буде різких коливань на європейських біржах.
Передумовами для істотного зниження цін на внутрішньому ринку нафтопродуктів, як зазначає ЕАГ, є наявність достатнього запасу палива в Україні і тенденція до зниження цін, що продовжується протягом останнього місяця на європейських ринках.
Так, з початку травня ціна нафти на європейських ринках знизилися на 9,2%, максимальне значення 1 травня - 119,19 долара за барель (нафта сорту Brent) і досягла мінімального значення 18 травня - 108,22 долара за барель.
Також спостерігається зниження цін на світлі нафтопродукти: на бензин А-95 - на 7,9%, на дизельне паливо - на 3,4%.
Разом з тим, як підкреслюється в повідомленні, незважаючи на тенденцію зниження ціни нафти і нафтопродуктів на європейських ринках, українські середні ціни знизилися незначно: бензин А-95 - на 0,2%, дизельне паливо - на 0,6%.
Секретаріат експертно-аналітичної групи констатує, що висока ціна на нафтопродукти на фоні недостатньої купівельної спроможності споживачів привела до зменшення обсягів продажів палива.
Подальше збереження високих цін на нафтопродукти призведе до стагнації ринку.
Враховуючи світові тенденції до зниження цін на нафтопродукти, падіння попиту та наявність достатніх запасів палива на вітчизняному ринку, секретаріат ЕАГ буде рекомендувати учасникам ринку знизити ціни на бензин на 60 копійок/літр, на дизельне паливо - на 30 копійок/літр.
Нагадаємо, раніше ЕАГ прогнозувала, що до червня ціни на бензин знизяться на 40 копійок/літр, на дизпаливо - на 30 копійок/літр.
З початку травня, за даними компанії UPECO, середні роздрібні ціни на бензин А-95 знизилися на 0,35% з 11,31 до 11,27 гривень/літр.
Середні ціни на дизпаливо знизилися на 1,55% з 10,3 до 10,14 гривень/літр.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас