Банк Barclays виставив на продаж частку в керуючій компанії BlackRock вартістю 6,1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Barclays виставив на продаж частку в керуючій компанії BlackRock вартістю 6,1 млрд дол

175
Другий за розміром активів банк Великобританії Barclays оголосив про намір вийти з капіталу одного з найбільших керуючих компаній світу BlackRock Inc. Британський банк планує реалізувати весь пакет акцій BlackRock, що відповідає 19,6% економічної участі в компанії, повідомляється в матеріалах Barclays.
Поточна ринкова капіталізація BlackRock становить приблизно 31 млрд дол. Таким чином, виставлена на продаж частка участі Barclays оцінюється в 6,1 млрд дол.
Основна частина пакета, що належить Barclays, буде реалізована на ринку шляхом вторинного розміщення, вести яке доручено Barclays Capital, Morgan Stanley і BofA Merrill Lynch. Крім того, сам BlackRock має намір викупити свої акції у Barclays на суму до 1 млрд дол.
Спостерігачі відзначають, що продаж Barclays частки в BlackRock пов'язаний з бажанням позбутися від волатильних за вартістю активів, що ускладнюють управління достатністю капіталу.
Barclays отримав частку в BlackRock в рамках угоди 2009 р. з продажу інвестиційного підрозділу Barclays Global Investors (BGI). У червні 2009 р. BlackRock домовилася про купівлю BGI за 13,5 млрд дол, оплативши частину операції власними паперами. З 1 грудня 2009 р., коли угода була закрита, біржова вартість акцій BlackRock знизилася на 24% - до 171,9 дол./акція станом на 18 травня 2012 року.
Операція з придбання BGI зробила американську BlackRock найбільшою в світі компанією з управління активами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас