Yahoo! продала 20% акцій інтернет-магазину Alibaba самій цій компанії за 7,1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo! продала 20% акцій інтернет-магазину Alibaba самій цій компанії за 7,1 млрд дол

175
Yahoo! Inc. оголосила про продаж 20% акцій китайського інтернет-магазину Alibaba за 7,1 млрд дол. За умовами угоди, Yahoo! отримає 6,3 млрд дол готівкою і ще 800 млн дол у вигляді привілейованих акцій Alibaba, передає Associated Press. Покупцем акцій стала сама компанія Alibaba. Переговори про продаж акцій йшли з перервами протягом року. Кошти, виручені Yahoo! від цієї угоди, підуть на виплату дивідендів акціонерам і на розвиток компанії.
Сторони також досягли угоди про продаж 20% акцій Alibaba, що залишилися у Yahoo!, в майбутньому.
Джерела, обізнані про подробиці угоди, стверджують, що операція Yahoo! Inc. і Alibaba Group робить вигідним для останньої проведення IPO до кінця 2015 р.
Alibaba спеціалізується в сфері інтернет-торгівлі. За даними компанії, її зареєстрованими користувачами і клієнтами є понад 79 млн осіб по всьому світу. Alibaba орієнтований на роботу з підприємствами малого бізнесу. Акції компанії торгуються на біржі в Гонконгу. У I кварталі 2012 р. чистий прибуток підрозділу Alibaba в сегменті інтернет-торгівлі склав 53,8 млн дол.
Компанія Yahoo! Inc. заснована в 1994 р., володіє популярним пошуковиком і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються загалом більше 0,5 млрд користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м.Саннівейл (Каліфорнія, США). Чистий прибуток Yahoo Inc. в I кварталі 2012 р. склав 286 млн дол. Вартість Yahoo! оцінюється в 19 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас