МВФ похвалив Білорусь за дії в умовах кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ похвалив Білорусь за дії в умовах кризи

Казна та Політика
466
Білорусь у другій половині 2011 року провела ефективні антикризові заходи, що дозволили знизити інфляцію, скоротити брак коштів і поповнити резерви, йдеться у заяві Ради виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Зокрема, в МВФ вітають заходи регулювання, "уніфікацію обмінного курсу, введення гнучкого обмінного курсу, посилення грошової політики, обмеження доходів і зростання заробітної плати".
В організації вважають, що за допомогою цього вдалося знизити інфляцію, дефіцит коштів і поповнити валютні резерви Білорусі. Сприятливо це відбилося і на ринках іноземної валюти.
Враховуючи ризики і загрози, що зберігаються, рада рекомендувала уряду країни, зосередившись на зміцненні стабільності у внутрішніх і міжнародних справах, продовжити проводити структурні реформи.
"Прагнення до високих темпів зростання, збільшення зарплат може знову викликати підвищення інфляції і поставити під загрозу бюджетну, податкову і боргову стійкість", - підкреслюють в МВФ.
Білоруській владі рекомендовано підвищувати фінансову дисципліну, скорочувати загальні державні субсидії і переходити до адресної соціальної допомоги, проводити реформи цивільної служби та пенсійної системи. При цьому в МВФ закликали зменшувати участь держави в контролі за економікою.
У фонді вважають, що приватизація та цінова лібералізація оптимізують розподіл ресурсів і будуть стимулювати роботу ринку.
Білорусі також рекомендовано покращувати клімат для бізнесу та інвестицій.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас