Ціни, які виростуть до Євро-2012, після чемпіонату не повернуться до звичного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни, які виростуть до Євро-2012, після чемпіонату не повернуться до звичного рівня

1153
За час чемпіонату Євро-2012 серйозно зростуть ціни на товари і послуги, з розрахунку на багатих вболівальників, і повертатись до звичного рівня вони не будуть. Таку думку під час відеоінтерв’ю на FINANCE.UA висловив економічний експерт, голова Комітету економістів України Андрій Новак.
За його словами, отримавши право на проведення чемпіонату Євро-2012 Україна сподівалась отримати економічні та іміджеві вигоди, але яких, швидше за все, не отримає.
"Якщо говорити про економічний аспект то, на жаль, замість інвестиційного буму ми отримали повний інвестиційний провал, тому що 90% витрат на підготовку до Євро-2012 ми зазнали з державного бюджету, і тільки 10% - це гроші приватних інвесторів. Більше того, 90% - гроші, які Україна запозичила", - зазначив експерт.
Крім того, Україна витратила на проведення чемпіонату 16-18 млрд доларів, а отримати, за попередніми розрахунками, зможе в найкращому випадку тільки 600 млн доларів. Загалом, прямі затрати країна покриє тільки через три-чотири десятки років.
Що стосується іміджевого аспекту, то і тут Україна хотіла отримати "плюс", але, швидше за все, отримає "мінус", тому що вже йдеться про бойкот Євро-2012 саме української сторони через відомі політичні процеси.
"Тому навіть з точки зору іміджу навряд Україна винесе для себе щось корисне, а, тим більше, коли величезна армія вболівальників з розвинутих, благополучних європейських країн приїде в Україну і побачить наше реальне життя. Я думаю, що та інформація, з якою вони повернуться назад в свої країни, переважно буде негативною. І з точки зору інфраструктури, і з точки зору рівня загальної культури", - наголосив Новак.
Більш детальні, а головне "живі" відповіді експерта - на сторінці Відеоінтерв'ю з Андрієм Новаком.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас