Goldman Sachs знизив прогноз зростання ВВП Китаю в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs знизив прогноз зростання ВВП Китаю в 2012 році

Казна та Політика
166
Аналітики американського банку Goldman Sachs погіршили прогноз зростання ВВП Китаю в поточному році до 8,1% з 8,5%, а в II кварталі - до 7,9% з 8,5% в річному вираженні, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на матеріали банку, що опинилися в його розпорядженні.
"Уряд може знизити резервні вимоги до банків, а також знизити базову процентну ставку і прискорити терміни прийняття рішень щодо інвестиційних проектів для стимулювання економіки", - вважають експерти Goldman Майкл Б'юкенен і Сун Юй.
У той же час вони відзначають зростання витрат на будівництво інфраструктури, а також збільшення обсягів банківського кредитування поряд з підвищенням витрат бюджету. За прогнозами Goldman, ЦБ може знизити резервні вимоги на 0,25 процентного пункту ще двічі в другому півріччі, а рівень інфляції складе 3,1%.
У I кварталі поточного року китайська економіка продемонструвала зростання на 8,1% в річному вираженні. У порівнянні з попереднім кварталом темпи зростання китайської економіки знизилися в I кварталі на 0,8 процентного пункту. Це найнижчі темпи зростання ВВП Китаю за останні 11 кварталів.
Влада планує середньорічні темпи зростання ВВП країни в 2012 році на рівні 7,5%. У 2011-му економіка КНР зросла на 9,2%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас