Греція вийде зі складу єврозони, можливо, в наступному місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція вийде зі складу єврозони, можливо, в наступному місяці

Казна та Політика
1114
Греція вийде зі складу єврозони, можливо, в наступному місяці. Такий сценарій розвитку подій в Європі у виданні New York Times виклав нобелівський лауреат з економіки Пол Кругман, передає телеканал "Росія 24".
Також, за словами Кругмана, очікується величезний відтік коштів з іспанських та італійських банків, вкладники постараються перевести свої гроші в Німеччину. Можливо, просто як можливість, введуться державний контроль над переведенням депозитів за межі країни і накладення обмеження на відтік готівки. Як альтернатива або, може, як доповнення - величезний кредит від ЄЦБ для запобігання колапсу в банківській сфері.
"У Німеччини є вибір. Погодитися на різкий перегляд стратегії, щоб дати надію, зокрема, Іспанії, одночасно надаючи гарантії щодо її боргу, з тим, щоб ціна запозичень впала, і допустити більш високу інфляцію в єврозоні для коригування товарів, що торгуються, або ж Європу очікує кінець євро... І ми говоримо про місяці, а не роки, протягом яких цей сценарій повинен бути розіграний", - зазначив експерт.
Нагадаємо, політична криза, яка охопила Грецію після парламентських виборів, поставила Афіни на грань виходу з єврозони. Зовнішні кредитори вже заморозили перегляд фінансової допомоги постраждалій країні, а голова МВФ Крістін Лагард заявила, що потрібно бути готовими до виходу Греції з валютного блоку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас