Греція оголосила склад тимчасового уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція оголосила склад тимчасового уряду

Казна та Політика
352
У Греції оголошено склад тимчасового кабінету міністрів, який буде знаходитися при владі до проведення дострокових парламентських виборів, призначених на 17 червня.
Уряд, що носить згідно з законами Греції назву "службовий", буде приведено до присяги у четвер, 17 травня, о 10:00 за місцевим часом.
Тимчасовим прем'єр-міністром, як повідомлялося раніше, став голова Державної ради (Вищого адміністративного суду) країни Панайотіс Пікраменос. Пост міністра фінансів в уряді Пікраменоса зайняв Георгіос Заніас - професор економіки Афінського університету і ключовий учасник переговорів про списання грецького держборгу, повідомляє Associated Press.
Міністром закордонних справ став Петрос Молівіатіс, який очолював МЗС Греції в 2004-2006 роках. Пост міністра оборони зайняв Франгос Франгуліс - колишній голова Генштабу. Всього до тимчасового уряду входять 16 міністрів.
Повноваження тимчасового кабінету міністрів Греції обмежені, він не може ні ухвалювати закони, ні брати якісь зобов'язання перед закордонними партнерами.
Формувати тимчасовий кабінет міністрів довелося після того, як в Греції не вдалося створити коаліційний уряд. На виборах до парламенту, що пройшли 6 травня, жодна з партій не змогла зайняти більшість місць і отримати право самостійно формувати уряд. Домовитися про коаліцію партії, що пройшли в парламент, також не змогли.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас