Влада Італії конфіскувала у сім'ї Каддафі активи ще на 20 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Італії конфіскувала у сім'ї Каддафі активи ще на 20 млн євро

Казна та Політика
181
Італійська фінансова поліція оголосила про конфіскацію частини активів сім'ї колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі.
Як повідомляє Reuters, оціночна вартість вилучених цінностей становить приблизно 20 мільйонів євро.
Родичі Каддафі втратили готель та земельні ділянки на острові Пантеллерія, розташованому в Середземному морі між Сицилією і Тунісом.
Нерухомість за документами належала фонду Лівійське інвестиційне агентство - формально державної, а фактично - приватної організації, бенефіціарами якої були родичі екс-диктатора.
Представники агентства вже заявили, що воно володіє цією власністю на законних підставах, і пообіцяли відстояти свою правоту в суді.
Раніше італійська влада вже конфіскувала у сім'ї Каддафі цінності на 1,3 мільярда євро. У число вилученого входили акції різних компаній, банків, а також футбольного клубу Ювентус.
Арешт і конфіскація цих активів проводилися на підставі постанов, виписаних Міжнародним кримінальним судом в Гаазі.
Перебуваючи при владі Каддафі вибудував систему, при якій всі великі фінансові потоки країни замикалися особисто на ньому. Це дозволяло сім'ї диктатора зібрати багатомільярдні статки. Однак після початку громадянської війни в Лівії майже всі закордонні активи Каддафі і його наближених були заморожені або конфісковані.
Нова лівійська влада раніше заявляла про намір домогтися повернення цих коштів до бюджету країни.
Так, у січні США і низка європейських держав передали новій владі Лівії близько 20 мільярдів доларів з рахунків Каддафі і його прихильників.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас