Україна почне видобувати сланцевий газ через 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почне видобувати сланцевий газ через 5 років

Енергетика
515
Україна сподівається почати промисловий видобуток сланцевого газу на двох перспективних родовищах в 2017 році. Про це заявив на брифінгу міністр екології України Едуард Ставицький, повідомляє Reuters.
"Промислова розробка обох родовищ (Олеського і Юзівського) - 2017 рік", - сказав Ставицький.
Ставицький уточнив, що Україна сподівається видобувати не менше 15 млрд куб. м газу на рік з обох площ, а загалом тільки на Юзівській ділянці може бути видобуто близько 1 трлн куб. м газу.
Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трлн куб. м, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.
Як повідомлялося, переможцями конкурсів з розробки і видобутку вуглеводнів на Юзівській і Олеській площах стали компанії Shell і Сhevron.
Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська та Донецька обл.) оцінюються в 4,054 трлн куб. м газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити мінімум 1,6 млрд грн. інвестицій і 30 млрд грн. - на етапі промислової розробки.
Прогнозні ресурси Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) - 2,98 трлн куб. м газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд грн. інвестицій і 25 млрд грн. на етапі промислової розробки.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас