НБУ незадоволений низькою динамікою кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ незадоволений низькою динамікою кредитування

Кредит&Депозит
641
Національний банк України (НБУ) подумує про пом'якшення монетарної політики на тлі низької інфляції, щоб прискорити зростання банківського кредитування в країні.
"Нас не влаштовує той рівень кредитних вкладень, тобто рівень зростання кредитів, який сьогодні показує банківська система. Він дуже незначний", - заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова через веб-сайт центрального банку.
За її словами, одним з важелів впливу на ситуацію може стати скорочення вимог щодо формування банками обов'язкових резервів на окремому рахунку в НБУ, оскільки цей антикризовий захід втрачає актуальність.
"В остаточному підсумку прагнемо до того, щоб змусити працювати облікову ставку. Зробити її ключовою ставкою", - підкреслила чиновник.
Разом з тим, вона визнала, що на динаміку кредитування певним чином впливають проблеми в судовій і законодавчій площині.
Директор департаменту також повідомила, що профіцитність платіжного балансу, яка утримується з березня, дозволяє НБУ скуповувати валюту на міжбанківському ринку. "Ми балансуємо на валютному ринку. Можемо купувати валюту, що, загалом-то, і робимо для того, щоб виплачувати зобов'язання і не зменшувати резерви", - пояснила вона.
Як повідомлялося, загальний обсяг кредитних вкладень в Україні в квітні збільшився на 0,5% (з початку року - на 0,1%) - до 794,4 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас