Пшонка: Заяви про порушення прав Тимошенко надумані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка: Заяви про порушення прав Тимошенко надумані

Кримінал
299
Генпрокурор Віктор Пшонка відкинув звинувачення на адресу української влади в порушенні прав екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
"Заяви про порушення прав Тимошенко надумані, все це неправда", - сказав Пшонка на прес-конференції в Санкт-Петербурзі у вівторок.
Він зазначив, що надумані обставини спеціально створюються для того, щоб ускладнити роботу слідства.
Генпрокурор України зазначив, що умови утримання Тимошенко в місцях позбавлення волі в кращу сторону відрізняються від звичайних умов. До неї допускають як українських, так і європейських правозахисників, а також медиків.
Крім того, за його словами, Тимошенко отримала дозвіл проходити реабілітаційне та відновне лікування поза стінами СІЗО і колонії.
Він зазначив, що в даний час під наглядом свого німецького лікаря колишній прем'єр України проходить лікування в місті Харкові.
Пшонка підкреслив, що Тимошенко утримують у відповідності з усіма нормами міжнародного права. "Порушення - це фантазії і неправда", - підкреслив Пшонка, нагадавши, що Тимошенко позбавлена волі на підставі законного рішення суду.
Сьогодні, 15 травня, відбулося судове засідання у "газовій справі" Тимошенко. Сама підсудна не з'явилася на засідання через стан здоров'я. У зв'язку з цим розгляд касації Тимошенко в "газовій справі" перенесено на 26 червня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас