Донецький аеропорт зможе приймати найбільші літаки у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецький аеропорт зможе приймати найбільші літаки у світі

230
Міжнародний аеропорт "Донецьк" зможе приймати і обслуговувати великі літаки світу, включаючи такі гіганти, як Boeing-747 і Airbus-380.
Про це заявив віце-прем'єр України - міністр інфраструктури Борис Колесников під час урочистостей з нагоди введення в експлуатацію нового терміналу в Донецькому аеропорту в понеділок, повідомила прес-служба міністерства.
За його словами, унікальність Донецького аеропорту полягає в тому, що він може приймати будь-який літак з найбільших літаків світу, зокрема, новий Airbus-380.
Як повідомлялося, в Донецьку під час урочистого відкриття нового терміналу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт" Донецьк "вперше здійснив посадку другий за пасажиромісткістю в світі літак Boeing-747.
Урочистості з нагоди введення в експлуатацію нового терміналу проходять за участю президента України Віктора Януковича, Колесникова, інших почесних гостей.
Boeing-747 здійснив посадку на нову злітно-посадкову смугу, відкриття якої минулого літа ознаменувала посадка найбільшого в світі вантажного літака "Мрія". Boeing-747 досягає 70,7 метра в довжину і 19,4 метра у висоту, розмах його крил становить 64,4 метра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас