Фотоапарати Canon будуть виробляти роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фотоапарати Canon будуть виробляти роботи

1729
Японська компанія Canon стане першим виробником цифрових фотоапаратів, який повністю перейде на автоматизоване виробництво.
Canon планує замінити всіх робітників на своїх заводах на роботів до 2015 року. Спочатку будуть автоматизовані заводи компанії в Японії, а потім, якщо експеримент визнають успішним, роботів запровадять ще на трьох підприємствах за межами країни.
Видання The Mainichi Daily News уточнює, що в числі перших буде автоматизовано завод з виробництва змінних об'єктивів в місті Уцуномія, префектура Тотігі. Роботи там прийдуть на зміну людям в 2013 році.
При цьому робітникам, місця яких займуть машини, не загрожує звільнення. Люди будуть здійснювати контроль за виробництвом, а частина з них отримає роботу в інших підрозділах Canon.
Компанія розраховує, що перехід на автоматизоване виробництво буде сприяти скороченню витрат, передає Associated Press. Це, в свою чергу, дозволить Canon зберегти заводи в Японії, а не переносити їх в Індію або Китай, де робоча сила коштує дешевше.
Canon є найбільшим в світі виробником фотоапаратів, займаючи близько 20 відсотків ринку цифрових камер. Компанія випускає дзеркалки EOS, об'єктиви з байонетом EF і компактні фотоапарати IXUS і PowerShot.
Нагадаємо, нещодавно Canon представив дзеркальний цифровий фотоапарат для астрофотографії. Від звичайних пристроїв дзеркалку для фотографування зоряного неба відрізняє фільтр низьких частот, який розташовується між матрицею і об'єктивом і краще пропускає випромінювання в червоній частині спектра.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас