Україна дозволила поставки продукції 9 молочним підприємствам Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна дозволила поставки продукції 9 молочним підприємствам Білорусії

173
Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України дозволила дев'яти білоруським молокопереробним підприємствам поставки продукції на український ринок.
Як повідомляється на офіційному веб-сайті Держветфітослужби, таке рішення прийнято на підставі домовленостей, досягнутих під час засідання україно-білоруської комісії 3 травня поточного року.
Право поставляти продукцію в Україну, зокрема, отримали ВАТ "Рогачевський молочно-консервний комбінат"; "Мозирський молочні продукти", ВАТ "Молочні продукти"; "Агрокомбінат Снов", ВАТ "Савушкін продукт", ВАТ "Березовський сироробний комбінат"; ВАТ "Бабусина кринка", ВАТ "Беллакт", ВАТ "Щучинський маслосирзавод".
Як повідомлялося, Держветфітослужба України з 1 березня 2012 року тимчасово призупинила ввезення на територію України молока і молочних продуктів з Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС, продукції та сировини з них. У березні українські фахівці провели аудит білоруської системи контролю безпеки м'ясо-молочної продукції.
3 травня перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за підсумками зустрічі в Мінську заявили, що Білорусь найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україна знімає введені раніше тимчасові обмеження на постачання білоруської м'ясо-молочної продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас