Київ буде залишати зібрані з фізосіб податки в міському бюджеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ буде залишати зібрані з фізосіб податки в міському бюджеті

Казна та Політика
210
Києву хочуть повернути право зараховувати до доходів міського бюджету 100% суми від податку на доходи фізичних осіб. Відповідний законопроект зареєстрував Олександр Омельченко, голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, мер Києва в 1999-2006 роках, повідомляє "Комерсант-Україна".
Столиця з 2011 року перераховує до держбюджету 50% надходжень цього податку (направлено 6,16 млрд гривень). Бюджет міста не був виконаний на 646 млн гривень.
У 2012 році київська влада планує зібрати 7,3 мільярдів гривень податків (у тому числі фіксованого).
Субвенція і дотація на виконання Києвом функцій столиці буде здійснюватися за рахунок коштів, перерахованих перед цим з київського бюджету в державний.
Таким чином, чим більше столиця перерахує до казни, тим більше отримає на виконання своїх функцій.
"Тобто ці кошти будуть мати цільове призначення", - пояснює експерт Асоціації міст з моніторингу законодавства в питаннях бюджету Олександр Слобожан.
Відповідно до закону "Про столицю України - місто-герой Київ", в держбюджеті щорічно затверджується обсяг коштів на фінансування повноважень столиці.
В рамках останніх змін до бюджету ця сума збільшена удвічі - до 2 млрд гривень.
За словами першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Олександра Мазурчака, столична влада неодноразово пропонувала ідентичну норму збору всіх 100% сум податку на доходи фізичних осіб.
"Влада Києва зацікавлена в стабільних доходах. Принципово важливо, щоб наші статті доходів були захищені. Якщо частина грошей буде вилучатися, як зараз, а потім повертатися на виконання функцій столиці, то ми отримаємо гроші тільки через півроку і не встигнемо їх ефективно використовувати", - зазначає Мазурчак.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас