Затверджений перелік перших квартир, які можна придбати в іпотеку під 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджений перелік перших квартир, які можна придбати в іпотеку під 3%

Кредит&Депозит
2324
Міжвідомча комісія при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства затвердила перші 542 квартири в 16 об'єктах незавершеного будівництва для придбання черговиками за програмою здешевлення іпотечних кредитів. Про це повідомили в прес-службі міністерства, пише Уніан.
За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, цей перелік вже відправлений в банки I і II групи відповідно до критеріїв НБУ, які можуть брати участь в програмі здешевлення іпотеки.
Зокрема, громадянам, що стоять на квартирному обліку, пропонується купувати житло в Криму (20 квартир), Волинській області (38 квартир), Запорізькій області (160 квартир), Полтавській області (80 квартир), Сумській області (208 квартир), Чернівецькій області (36 квартир). Ступінь готовності об'єктів становить від 12% до 89%.
Мінрегіон також працює над розробкою типових договорів, які повинні захистити індивідуальних інвесторів будівництва і запобігти ситуації на кшталт "Еліта-Центр".
Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства готове 15 травня 2011 року почати реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Кабінет міністрів України своєю постановою № 343 від 25 квітня 2011 р. затвердив Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
За умовами програми, кредити будуть надаватися терміном до 15 років у гривнях, максимум під 16% річних. При цьому позичальник платить за кредитом 3%, а різницю 13% йому компенсує держава. Компенсації підлягають фактично сплачені відсотки за користування кредитом.
Раніше Президент України Віктор Янукович заявляв, що в Україні з травня поточного року почне працювати програма іпотечного кредитування для придбання доступного житла під 2-3% річних.
Нагадаємо, змінами до державного бюджету 2012 року передбачено виділення 1 млрд грн на програму часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків громадянам для придбання житла.
Обговорення іпотечної ініціативи уряду і коментарі відомих експертів на цю тему слухайте у 16 випуску подкастів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас