Кінах: Україна не вступить до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Україна не вступить до Митного союзу

428
Україна має бути присутня там, де є українські інтереси, але вступати до Митного Союзу Україна не буде. Про це в ефірі сказав народний депутат з фракції Партії регіонів Анатолій Кінах.
Народний депутат зазначив, що євроінтеграційний шлях для України є незворотнім, але поглиблення євроінтеграції не повинно погіршувати співпраці з Росією та іншими країнами-учасницями Митного союзу, адже для України це вигідні економічні партнери.
"Із загального обсягу прямих іноземних інвестицій за 20 років незалежності України близько 80% це інвестиції країн Європейського Союзу - близько 35 мільярдів доларів. Із загального обсягу інвестиційного імпорту 40% це інвестиційний імпорт ЄС, а це передові технології, обладнання, модернізація. Росія - однозначно ринок збуту нашої продукції. 56 мільярдів доларів - товарооборот тільки в 2011 році", - сказав народний депутат.
Парламентарій підкреслив необхідність поглиблення рівноправного співробітництва з Росією, Казахстаном і Білоруссю.
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович озвучив, що співпраця з МС можлива тільки у форматі "3+1" без вступу нашої держави до союзу. Водночас, російська сторона неодноразово підкреслювала вигоду вступу України до МС. В такому разі, як заявляють представники РФ, бізнес-школа України зможе повною мірою скористатися всіма перевагами спільного економічного простору.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас