Українські сири повернуться в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські сири повернуться в Росію

300
Голова Росспоживнагляду Онищенко повідомив, що "чотири українські заводи надали в Росспоживнагляд на лабораторний контроль зразки з більш ніж 30 партій сиру", які знаходяться в роботі.
Він зазначив, що 14 травня протягом дня будуть надані результати та ухвалено рішення "дозволимо ми завезти ці партії на територію Росії чи ні". Раніше Росспоживнагляд дозволив поставки сиру в Росію чотирьом українським заводам.
Нагадаємо, що Росспоживнагляд заборонив на початку лютого реалізацію молочної продукції низки українських підприємств. За словами головного санітарного лікаря РФ Геннадія Онищенка, продукція цих компаній не відповідає технічному регламенту РФ, тому що містить рослинні жири, зокрема, пальмову олію.
Нагадаємо, що Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилося близько половини імпорту українського сиру в РФ.
Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), ПП КС "Прометей" філія "Менський сир" (місто Мень, Чернігівська область) та АТ "Пирятинський сирзавод" (м. Пирятин, Полтавська область).
За підсумками перевірки ревізори знайшли "численні порушення". Однак пальмової олії, через яку і була почата "сирна війна", виявлено не було.
Росспоживнагляд офіційно дозволив поставки сиру з трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти, 20 квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас