Об'єднана опозиція обіцяє прожитковий мінімум 2,4 тис. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Об'єднана опозиція обіцяє прожитковий мінімум 2,4 тис. гривень

1568
Об'єднана опозиція має намір домагатися збільшення рівня прожиткового мінімуму до 2,4 тис. гривень у разі створення парламентської більшості у Верховній Раді наступного сьомого скликання.
Про це йдеться в проекті програми об'єднаної опозиції.
Крім цього, проект передбачає збільшення за 5 років мінімальної заробітної плати до розміру 2 прожиткових мінімумів.
Також опозиція має намір добитися перерахунку пенсії з урахуванням середньої заробітної плати починаючи з 2009 року і забезпечити її підвищення таким чином в середньому на 334 гривні.
При цьому вона також планує домагатися зрівняння пенсій різних категорій громадян.
У проекті програми зазначено, що всі працюючі, зокрема держслужбовці, отримуватимуть пенсії за єдиним принципом - 65% середньомісячної зарплати, - за винятком військовослужбовців, співробітників оперативних підрозділів правоохоронних органів, рятувальників, чиї пенсії будуть встановлюватися на рівні 80% середньої зарплати.
Крім цього, опозиція має намір домагатися інвентаризації та реприватизації раніше приватизованих стратегічних об'єктів, зокрема, нафтових і газових свердловин, інших покладів корисних копалин.
Проектом програми також передбачається скорочення кількості податків до 7: податок на прибуток підприємств, податок на доходи громадян (крім тих, хто отримує мінімальну зарплату), податок на додану вартість, акцизний збір, податок на користування природними ресурсами, а також податок на землю і податок на нерухомість, які пропонується залишати у місцевих бюджетах.
Як повідомляло агентство, партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Фронт змін", "Реформи і порядок", "За Україну!", "Народний рух України", "Народна самооборона" провели в суботу в Києві форум об'єднаної опозиції "За Батьківщину", на якому представили проект програми дій об'єднаної опозиції "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".
Відповідно до закону про держбюджет, на 2012 рік встановлюється прожитковий мінімум на одну людину з розрахунку на місяць: з 1 січня - 1017 гривень, з 1 квітня - 1037 гривень, з 1 липня - 1044 гривні, з 1 жовтня - 1060 гривень, з 1 грудня - 1095 гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас