Маккейн: Неприязнь Тимошенко і Ющенка завадила реалізації реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маккейн: Неприязнь Тимошенко і Ющенка завадила реалізації реформ в Україні

293
Американський сенатор Джон Маккейн сподівається, що демократичні сили в Україні зробили висновки з помилок минулого і знову знайдуть точку опори.
"Сподіваюся, вони навчилися на своїх помилках", - сказав Макккейн в інтерв'ю російській службі Голосу Америки, відповідаючи на питання про Україну.
Він зазначив, що "в 90-х були країни залізної завіси, які спочатку вибирали новий уряд, потім поверталися до старого". "Тож я з обережним оптимізмом думаю, що українські демократи знову знайдуть точку опори. Але це зажадає певної згуртованості опозиції, якої вони не демонстрували досі", - підкреслив сенатор.
"До речі, ув’язнення і погане поводження з Юлією Тимошенко стали серйозним фактором в громадській думці в Україні", - додав він.
На питання про те, чому Україна, яка подавала в 2005 році надії як "оплот" демократії в Східній Європі, стала поступатися в демократичних принципах, Маккейн зазначив: "З демократії важко починати. По-друге, було видно, що дві сильні особистості (Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко) відчували таку неприязнь один до одного, що це завадило провести демократичні реформи, які довірив їм український народ".
"Тож через 4-5 років нездатності виконати вимоги революції люди просто викинули їх. Це не перший випадок в посткомуністичних крахнах або тих, що розвиваються. Це дуже сумно, що вони марно витрачали колосальні можливості", - поскаржився сенатор.
"Я був в Україні в той час - це був час величезного ентузіазму. Але вони дозволили особистим протиріччям стати важливіше відданості своїй країні", - додав він.
Маккейн також зазначив, що "Україна сьогодні однозначно ближче до російської сфери впливу, ніж до Європейського союзу". На його думку, у президента Російської Федерації Володимира Путіна "спостерігається ностальгія по російському імперіалізму".
Як повідомлялося, лідер партії УДАР Віталій Кличко і сенатор США Джон Маккейн обговорили ситуацію, яка склалася в Україні у зв'язку з вироком екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, 3 травня Сполучені Штати Америки закликали уряд України звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та інших колишніх високопоставлених посадових осіб.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас