Держави Перської затоки обговорять створення союзу на основі Ради зі співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держави Перської затоки обговорять створення союзу на основі Ради зі співробітництва

130
Держави Перської затоки обговорять створення союзу на основі Ради зі співробітництва. Переговори пройдуть у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді 14 травня 2012 р., передає канал Al-Arabiya. До Ради зі співробітництва країн Перської затоки входять Саудівська Аравія, Кувейт, Оман, ОАЕ, Катар і Бахрейн.
Міністр інформації Бахрейну Саміра Раджаб зазначила, що на зустрічі 14 травня 2012 р. буде обговорюватися пропозиція Саудівської Аравії реформувати Рада в більш тісно інтегрований союз. За словами міністра, в союз попервах можуть увійти 2-3 держави, пізніше їх кількість може збільшитися. Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Сауд аль-Файсал в квітні 2012 р. заявив: "Різнопланові загрози вимагають від держав Ради перейти від співпраці до єдності, яке буде прийнятно для всіх країн-учасниць".
Очікується, що на переговорах 14 травня ц.р. буде оголошено про укладення угоди між Бахрейном і Саудівською Аравією. Крім цього, на зустрічі буде обговорюватися питання створення комісій з координації зовнішньої та оборонної політики країн-учасниць Ради. Однак аналітики стверджують, що комісії будуть виконувати виключно консультативні функції.
Рада зі співробітництва держав Перської затоки була створена в 1981 р. сунітськими монархіями для протидії зростанню впливу шиїтського Ірану в регіоні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас