Тіло людини підключили до ґаджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тіло людини підключили до ґаджетів

399
Концерн Ericsson розробив технологію, що дозволяє передавати файли та іншу інформацію безпосередньо через людське тіло.
З демонстрацією можливостей нового проекту виступив сам гендиректор концерну Ханс Вестберг.
Під час виставки Consumer Electronics Show керівник Ericsson взяв в одну руку смартфон, а в іншу - прикріплений до аудіосистеми сенсор. Після включення смартфона запущений на ньому трек почав відтворюватися через колонки аудіосистеми, причому вся інформація йшла по тілу Вестберга.
Серед можливих застосувань технології Connected Me - взаємодія людей з іншими людьми або ґаджетами. Наприклад, повідомляє Cnet, передача даних через тіло дозволить двом людям обмінятися електронними візитками, просто потиснувши один одному руки. А якщо "підключена" до Connected Me людина торкнеться принтера, то той надрукує йому заданий файл.
Надалі, розповів глава служби маркетингу Ericsson Арун Бікшешваран, можна буде використовувати нову розробку в поєднанні з іншими, наприклад - зі скануванням відбитків пальців. Приміром, торкнувшись папілярного сканера і отримавши підтвердження ідентифікації, можна буде тим же дотиком передати на потрібний пристрій інформацію з чіпа пам'яті, який носять на тілі.
Варто зазначити, що дана технологія була продемонстрована концерном вже на двох профільних самітах - CES і Mobile World Congress, але не справила ніякої сенсації. На думку розробників, люди поки що просто не здатні оцінити всіх перспектив Connected Me. Проте, незважаючи на млявий прийом, Ericsson планує розпочати її впровадження вже з наступного року.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас