Сенатор Маккейн сподівається, що українські демократи знову знайдуть точку опори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенатор Маккейн сподівається, що українські демократи знову знайдуть точку опори

123
Американський сенатор Джон Маккейн сподівається, що демократичні сили в Україні зробили висновки з помилок минулого і знову знайдуть точку опори. Про це він заявив в інтерв'ю російській службі "Голосу Америки", відповідаючи на питання про Україну.
"Сподіваюся, вони навчилися на своїх помилках", - сказав Макккейн.
Він зазначив, що "в 90-х були країни "залізної завіси", які спочатку вибирали новий уряд, потім поверталися до старого".
"Тож я з обережним оптимізмом думаю, що українські демократи знову знайдуть точку опори. Але це потребуватиме певної згуртованості опозиції, якої вони не демонстрували досі", - підкреслив сенатор.
"До речі, ув’язнення і погане поводження з Юлією Тимошенко стали серйозним фактором в громадській думці в Україні", - додав він.
На питання про те, чому Україна, яка подавала в 2005 році надії як "оплот" демократії в Східній Європі, стала поступатися в демократичних принципах, Маккейн зазначив: "З демократії важко починати. По-друге, було видно, що дві сильні особистості (Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко) відчували таку неприязнь один до одного, що це завадило провести демократичні реформи, які довірив їм український народ".
"Тож через 4-5 років нездатності виконати вимоги революції люди просто викинули їх. Це не перший випадок в посткомуністичних країнах або тих, що розвиваються. Це дуже сумно, що вони марно витрачали колосальні можливості", - поскаржився сенатор.
"Я був в Україні в той час - це був час величезного ентузіазму. Але вони дозволили особистим протиріччям стати важливіше відданості своїй країні", - додав він.
Маккейн також зазначив, що "Україна сьогодні однозначно ближче до російської сфери впливу, ніж до Європейського союзу".
На його думку, у Президента Російської Федерації Володимира Путіна "спостерігається ностальгія по російському імперіалізму".
Як повідомлялося раніше, партії "Батьківщина", "Фронт змін", "Реформи і порядок", "За Україну!", "Народний рух України", "Народна самооборона" провели в Києві форум об'єднаної опозиції "За Батьківщину", на якому представили проект програми дій об'єднаної опозиції "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя". Акція зібрала близько трьох тисяч осіб.
Ці політсили мають намір йти на парламентські вибори за загальним списком на основі "Батьківщини".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас