У Великобританії заарештовано більше 10 учасників руху "Захопи Лондон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії заарештовано більше 10 учасників руху "Захопи Лондон"

140
У столиці Великобританії заарештовано більше 10 учасників руху "Захопи Лондон", передає канал Sky News.
Точна кількість заарештованих на даний момент невідома. Телеканал Sky News повідомляє про 11 затриманих, в той час як представники руху говорять про "12 або 13 заарештованих".
Представники руху засудили поліцейських за те, що вони самі назвали "невиправданим застосуванням насильства". За словами представників поліції, всі дії "були пропорційні загрозі".
Напередодні рух "Захопи Лондон" провів чергову акцію у фінансовому центрі міста, розбивши наметовий табір поряд з будівлею Банку Англії. Демонстранти пройшли від собору Святого Павла повз будівлі тих банків, які, на їхню думку, є винуватцями фінансової кризи в країні. В ході дії виникло декілька сутичок з поліцією, проте в результаті ніхто не постраждав.
За словами представника руху Девіда Лінкольна, баланс між державою і світом фінансів у сучасній Британії порушений. "Саме тому ми вирішили провести демонстрацію у Банку Англії, бо він є і державною, і фінансовою структурою".
Рух планує і далі проводити в місті демонстрації.
Нагадаємо, глобальний рух "Захопи" зародився на початку вересня 2011 р. у м. Нью-Йорку на хвилі акції "Захопи Уолл-стріт". Вимоги демонстрантів зводяться до більшої соціальної відповідальності великих корпорацій і банків, які багатіють, в той час як життя "99% інших громадян стає все тяжчим". Крім США рух отримав істотну підтримку в Канаді, Великобританії, Німеччини та Італії.
28 лютого в британській столиці під час демонтажу наметового містечка прихильників руху "Захопи Лондон" були затримані близько 20 активістів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас