Львівська міськрада: Львів'ян відсторонили від підготовки до Євро-2012 донецькі і київські фірми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівська міськрада: Львів'ян відсторонили від підготовки до Євро-2012 донецькі і київські фірми

315
У Львові місцевий бізнес брав мінімальну участь у підготовці до проведення Євро-2012 - фірми, що будували об'єкти інфраструктури, були з Києва та Донецька. Про це ZN.UA повідомив голова постійної комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.
"Гроші виділялися з бюджету, але податки пливли не в Львівську область або місто, а в інші регіони. Фірми, які там працювали, зареєстровані в Донецьку або в Києві. Місцеві будівельники були залучені мінімально", - розповів голова комісії міськради.
На його думку, Львівщина своїм шансом на Євро-2012 скористалася не в повній мірі і неефективно.
"Львівські підприємці фактично були відсторонені від процесів підготовки до Євро-2012. Окремі з них працювали на субпідряді. В процесі будівництва аеродрому майже не брали участі потужності львівських заводів-виробників залізобетонних виробів", - зазначив Самагальський.
Нічого не виграв від підготовки області до чемпіонату Європи з футболу і місцевий "Облавтодор". На питання ZN.UA, чи поліпшило підприємство своє матеріальне становище, адже було багато роботи до Євро-2012, новопризначений начальник онлайнової служби автомобільних доріг у Львівській області Тарас Сиротинський відповів, що на це коштів не вистачило.
Замовлення на ремонт більшості міських доріг влада віддала турецькій фірмі "Онур". Та й тут суцільні проблеми, тому що через нестабільність фінансування в кінці березня нинішнього року вказане підприємство відмовилося далі ремонтувати дороги, поки не отримає гарантій оплати вже закінчених робіт. Як писала газета ZIK в статті "Фокусники з Ратуші" (№9 за 8 березня 2012 р.), управління капітального будівництва ЛМР підрахувало, що в минулому році підрядники виконали робіт орієнтовно на 175 млн грн, які залишилися невиплаченими. Зокрема, щонайменше, 150 млн грн місто заборгувало саме турецькому "Онуру".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас