Азаров не відкидає можливості лікування Тимошенко за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров не відкидає можливості лікування Тимошенко за кордоном

617
Прем'єр-міністр України Микола Азаров на відкидає можливості лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном. Про це він сказав в інтерв'ю Euronews.
"Давайте не будемо забігати вперед. Зараз проводиться курс лікування і цей курс лікування повинен поставити всі відповіді на питання про необхідність її подальшого лікування. Якщо авторитетні медичні комісії скажуть, що на території України немає можливості надати відповідне лікування, таке лікування може бути надано в якійсь установі за межами України, тоді керівництво України, безумовно, я підкреслюю, виходячи з гуманітарних позицій, може розглядати це питання", - сказав він.
Разом з тим, Азаров зазначив, що в такому випадку необхідна "зміна нормативної бази, зміна відповідного законодавства".
Як повідомлялося, свої послуги в лікуванні Тимошенко пропонували Німеччина, Швейцарія та Росія. Однак генпрокурор України Віктор Пшонка нагадав, що лікування засуджених за кордоном не передбачено законодавством України.
Тимошенко 9 травня була транспортована з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" в Харкові для проведене міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.
Нагадаємо також, Тимошенко заявила, що під час першої госпіталізації 20 квітня в ЦКЛ №5 співробітники пенітенціарної системи застосували до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі.
На знак протесту колишня глава уряду оголосила голодовку.
9 травня німецький лікар клініки "Шаріте" Лутц Хармс повідомив, що екс-прем'єр погодилася припинити голодування і в найближчі дні Тимошенко будуть проводити фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас