Близнюк розповів, що потрібно для результату соцініціатив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк розповів, що потрібно для результату соцініціатив

224
Основне навантаження в безпосередній реалізації соціальних ініціатив Президента України ляже на місцеві органи влади. Результат буде прямо залежати від якості їх роботи з людьми. Про це заявив керівник Мінрегіону України Анатолій Близнюк, виступаючи на нараді з представниками облдержадміністрацій, присвяченій реалізації соціальних ініціатив Президента, в клубі Кабінету міністрів України.
"Зараз потрібно працювати з людьми, які стоять "на черзі". Від того, як облдержадміністрації проведуть роз'яснювальну роботу, як організовують роботу посадових осіб - безпосередньо залежить реалізація соціальної ініціативи щодо здешевлення іпотеки для населення", - підкреслив міністр.
За його словами, схема цієї роботи повинна бути єдиною, орієнтованою виключно на конкретних людей і задоволення їхніх нагальних інтересів.
"Основні стейкхолдери процесу: людина, банк і забудовник. Всі інші - Мінрегіон, як головний розпорядник коштів, обласні держадміністрації, розпорядники коштів нижчого рівня - повинні працювати на людину. Якщо ми з вами цього не зробимо, ризикуємо повторити приказку - "Хотіли як краще, а вийшло - як завжди", - сказав А.Близнюк.
Як повідомив керівник Мінрегіону, 17 травня він планує провести нараду за участю забудовників, представників банків та облдержадміністрацій, на якій детально опрацюють усі необхідні кроки для максимальної ефективності спільних дій. Крім того, міністерство зараз працює над розробкою типових договорів, які повинні максимально захистити індивідуальних інвесторів будівництва і запобігти ситуації на кшталт горезвісної "Еліта-Центр".
Раніше Президент Віктор Янукович пообіцяв, що в Україні почне роботу державна іпотека - програма кредитування під житлове будівництво. За словами глави держави, кредити будуть видаватися на 10-15 років за ставкою 2-3%.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас