Опозиція піддасть свою програму всенародному обговоренню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція піддасть свою програму всенародному обговоренню

961
У Києві на Михайлівській площі в суботу відбувся форум об'єднаної опозиції, під час якого виступили декілька політичних діячів, а також були зачитані звернення до учасників форуму від екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, які в даний час перебувають в ув'язненні. Форум затвердив проект Програми дій "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя" і проведе його всенародне громадське обговорення.
Відповідна резолюція була прийнята сьогодні на форумі. Передбачається, що протягом травня - липня 2012 року буде проведена серія конференцій, круглих столів, громадських слухань із залученням представників громадянського суспільства, експертів, громадських організацій, на яких буде обговорюватися запропонований проект програми. В цей же час, будуть проведені Форуми опозиційних сил у всіх регіонах України з розгляду цієї програми.
Передбачається, що всі надані пропозиції будуть узагальнені, і вдосконалений проект програми дій буде винесено на наступний всеукраїнський Форум об'єднаної опозиції.
На форумі також виступив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, який наголосив, що головним завданням об'єднаної опозиції є усунення від влади "диктатури Віктора Януковича". За словами Тягнибока, ця мета варта тих кроків, які об'єднана опозиція зробила вже, і які їй ще належить зробити. "Усунення влади Януковича і недопущення реваншу - наша головна задача", - підкреслив він.
Крім того, за словами Тягнибока, об'єднаній опозиції треба реформувати систему влади в Україні. Ще одним завданням він назвав однозначне досягнення економічного зростання України. Тягнибок підкреслив, що об'єднана опозиція повинна створити "нову українську державу, де буде панування демократії та верховенства права".
На форумі також виступили лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко, лідер партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв, віце-спікер Верховної ради Микола Томенко.
На завершення форуму прозвучала молитва за Україну "Боже великий єдиний".
Як повідомлялося, партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Фронт змін", "Реформи і порядок", "За Україну!", "Народних рух України", "Народна самооборона" провели в суботу в Києві форум об'єднаної опозиції "За Батьківщину", на якому представили проект програми дій об'єднаної опозиції "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".
Даний проект є планом соціального і економічного розвитку країни і містить перелік завдань і законопроектів, які будуть прийняті в парламенті наступного сьомого скликання у разі створення зазначеними партіями більшості.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас