Мінфін ФРН готовий розглянути заходи стимулювання економіки Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін ФРН готовий розглянути заходи стимулювання економіки Греції

Казна та Політика
138
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле готовий розглянути заходи зі стимулювання економіки Греції за умови проведення цією країною реформ. Про це Шойбле повідомив 12 травня 2012 р. в інтерв'ю німецьким ЗМІ, передає Reuters. "Якщо греки мають ідеї щодо того, що ще можна зробити, щоб стимулювати зростання економіки, ми завжди можемо це обговорити. Але в кінцевому підсумку все залежить від того, як зробити економіку Греції знову конкурентоспроможною, відкрити можливості для подальшого зростання і нормального функціонування фінансових ринків", - сказав Шойбле. За словами політика, Греції необхідно провести реформи, інакше країна не має перспектив.
"Я можу зрозуміти греків, їм зараз доводиться дуже нелегко. Для Греції немає легкого шляху", - додав Шойбле. Міністр фінансів ФРН також висловив надію, що грецьким політикам вдасться домовитися і створити правлячу коаліцію.
Незважаючи на те, що Німеччина виступає за збереження Греції в зоні євро, Шойбле визнав, що влада Євросоюзу розробляє різні сценарії подій на Балканах, зокрема й ті, при яких Афіни відмовляться від євро.
Нагадаємо, що в Греції триває політична криза. Політичні партії, що зайняли перші місця за підсумками парламентських виборів 6 травня 2012 р., не змогли сформувати правлячу коаліцію. Тим часом дотримання заходів бюджетної консолідації є обов'язковою умовою для отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів - Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Євросоюзу. Опитування громадської думки свідчать про те, що в разі проведення нових виборів їх виграє ліворадикальна партія СІРІЗА. Її лідер, Алексіс Ціпрас, виступає за скасування домовленостей Афін з ЄС і МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас