В Нью-Йорку вперше за сім торгових днів подорожчала нафта WTI — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нью-Йорку вперше за сім торгових днів подорожчала нафта WTI

Енергетика
94
Ціни на нафту на біржах у Нью-Йорку і Лондоні за підсумками торгів 10 травня 2012 р. вдруге поспіль змінилися різноспрямовано. На цей раз на відміну від попереднього торговельного дня подорожчала нафта WTI (Light Sweet), а ціна нафти Brent знизилася.
Результати торгів для контрактів першої позиції 10 травня склали:
- офіційна ціна ф'ючерсу IPE Brent Crude (червень) на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (ICE Futures Europe) в Лондоні знизилася на 47 центів і встановилася на позначці 112,73 дол./бар. при діапазоні котирувань 112,12-113,64 дол./бар.;
- офіційна ціна ф'ючерсу Light, Sweet Crude Oil (червень) на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) в Нью-Йорку підвищилася на 47 центів і встановилася на позначці 97,08 дол./бар. при діапазоні котирувань 96,08-97,69 дол./бар.
Ціни на нафтові ф'ючерси напередодні істотно не змінилися. Ринок залишався під тиском побоювань ослаблення попиту глобальної економіки на енергоносії. Підтриманню таких настроїв сприяли дані про рекордних за останні майже 22 роки запаси сирої нафти в США, слабкі дані по зовнішню торгівлю Китаю за квітень, збільшення проблем боргової кризи в країнах єврозони і відсутність помітних позитивних змін на ринку праці в США.
Нафта WTI напередодні подорожчала перший раз за сім торгових днів, що було викликане в основному її технічними покупками. З початку поточного місяця офіційна ціна нафти WTI впала на 8,8% і за підсумками торгів 9 травня оновила свій тримісячний мінімум, встановившись нижче позначки 97 дол./бар., що забезпечило привабливі умови для покупок.
В той же час нафта Brent напередодні подешевшала через технічну корекцію і повернулася на ціновий рівень 8 травня. Днем раніше (9 травня) ціна нафти Brent підвищилася на 47 центів, після того, як за попередні п'ять сесій вона впала на 5,4% і вперше за три місяці встановилася нижче 113 дол./бар.
Експерти ОПЕК напередодні трохи підвищили власний прогноз зростання споживання нафти в світі в 2012 р. Прогноз зростання попиту на нафту був підвищений до 900 тис. барр./день проти 860 тис. барр./день місяцем раніше.
Очікується, що в поточному році споживання нафти в світі, за оцінками ОПЕК збільшиться в порівнянні з попереднім роком приблизно на 1% і досягне рівня 88,67 млн бар./день. Однак експерти ОПЕК визнали, що поставки нафти на світовий ринок вже кілька перевищують передбачуваний попит глобальної економіки на "чорне золото".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас